Wanneer ben je een belegger?

Er is sprake van een belegger wanneer diegene handelt in aandelen en zodoende dus zijn geld investeert in dan wel aandelen, opties of bijvoorbeeld ETF's. Daarnaast kan de belegger er tevens voor kiezen om met aandelen of fondsen te beleggen in beursgenoteerde bedrijven. Het doen van beleggen kan gezien worden als een plezierige vorm van tijdsbesteding, vooral wanneer er een mooie winst gerealiseerd kan worden. Desondanks brengt het beleggen ook diverse risico's met zich mee. Als belegger dien je zodoende te beschikken over de nodige hoeveelheid basiskennis. Laat je tijdig voorlichten omtrent koersen, financiële ontwikkelingen en de laatste marktontwikkelingen.

Soorten beleggers

Binnen de wereld van het beleggen kan er onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende types beleggers. Financeventures.nl staat stil bij de meest relevante type beleggers:

  • De particuliere belegger
    Kenmerkend aan een particuliere belegger is dat dit individu op privé schaal actief is als belegger. Via diverse manieren wordt er geprobeerd om kapitaal aan te wenden en vervolgens te investeren. Dergelijke investeringen kunnen zowel in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen plaatsvinden.
     
  • De institutionele belegger
    Tot een institutionele belegger behoren de beleggers die namens een instelling te werk gaan. Vermogen dat voortkomt uit pensioenfondsen of verzekeringsmaatschappijen wordt in dit geval door een instelling beheert. Zodoende kunnen institutionele beleggers als professionals gezien worden. Deze professionals nemen een aanzienlijk deel van het aandelenbezit voor hun rekening. Het voornaamste verschil met de particuliere belegger zijn de financiële verplichtingen die de institutionele belegger heeft ten opzichte van zijn polishouder en deelnemers.

Meer informatie over de soorten beleggers? Neem dan snel en eenvoudig contact met ons op.  

Terug naar Financiële producten