Betaal en voorkom schulden

Zoals reeds besproken zul je naarmate je ouder wordt steeds meer verplichtingen krijgen die je moet betalen. Deze verplichtingen kunnen uiteenlopen van het betalen van een lidmaatschap om te sporten tot bijvoorbeeld de benzine voor je auto. Het zijn allemaal zaken die je dient te betalen om te kunnen blijven leven volgens je levensstandaard. Wanneer je al jouw maandelijkse of periodieke betaalverplichtingen bij elkaar optelt zul je wellicht schrikken van het totaalbedrag. Echter is het wel van belang om dit te blijven betalen. Indien je dit niet doet kan het resulteren in schulden. Dat kan op haar beurt weer lijden tot schuldeisers en andere nare ervaringen.

Beschik jij over bepaalde lidmaatschappen of andere zaken die over een betaalverplichting beschikken, maar maak je er amper gebruik van? Overweeg dan om deze verplichting eventueel stop te zetten. Het is namelijk zonde als je ergens voor betaalt waar je amper gebruik van maakt.

Sparen – denk ook aan later!

Zodra je geld ontvangt is het leuk om dit allemaal uit te geven aan dingen die je leuk vindt. Klinkt leuk, maar is niet heel erg slim. Je dient namelijk ook altijd een gedeelte te sparen. Dit geld kun je vervolgens gebruiken voor een leuke vakantie, je pensioen of voor eventuele onvoorziene kosten. Mocht je wasmachine of auto het plotseling begeven, dan kun je dankzij het gespaarde geld redelijk eenvoudig een oplossing zoeken.

Terug naar Financiële producten
Gerelateerde artikelen
Zonnepanelen