Betaal en voorkom schulden

Zoals reeds besproken zul je naarmate je ouder wordt steeds meer verplichtingen krijgen die je moet betalen. Deze verplichtingen kunnen uiteenlopen van het betalen van een lidmaatschap om te sporten tot bijvoorbeeld de benzine voor je auto. Het zijn allemaal zaken die je dient te betalen om te kunnen blijven leven volgens je levensstandaard. Wanneer je al jouw maandelijkse of periodieke betaalverplichtingen bij elkaar optelt zul je wellicht schrikken van het totaalbedrag. Echter is het wel van belang om dit te blijven betalen. Indien je dit niet doet kan het resulteren in schulden. Dat kan op haar beurt weer lijden tot schuldeisers en andere nare ervaringen.

Beschik jij over bepaalde lidmaatschappen of andere zaken die over een betaalverplichting beschikken, maar maak je er amper gebruik van? Overweeg dan om deze verplichting eventueel stop te zetten. Het is namelijk zonde als je ergens voor betaalt waar je amper gebruik van maakt.

Sparen – denk ook aan later!

Zodra je geld ontvangt is het leuk om dit allemaal uit te geven aan dingen die je leuk vindt. Klinkt leuk, maar is niet heel erg slim. Je dient namelijk ook altijd een gedeelte te sparen. Dit geld kun je vervolgens gebruiken voor een leuke vakantie, je pensioen of voor eventuele onvoorziene kosten. Mocht je wasmachine of auto het plotseling begeven, dan kun je dankzij het gespaarde geld redelijk eenvoudig een oplossing zoeken.

Tips voor betalen en sparen

  • Een betaalrekening openen? Lees eerst de reviews voor alle banken die betaalrekeningen aanbieden en maak dan pas uw keuze. Met een review van Bank Select voor het openen van een betaalrekening maakt u de juiste keuze. Er is namelijk nogal een verschil tussen banken & bankrekeningen onderling. Een betaalrekening kan bijvoorbeeld verschillen in kosten die door de bank gerekend wordt, maar ook voorwaarden zijn vaak verschillend. Het is dus belangrijk u goed in te lezen, zodat u nooit voor addertjes onder het gras komt te staan.
  • Een spaarrekening openen voor je kind of voor het opzij zetten van een bedrag voor een bepaalde aankoop? Weet dat er onder spaarbanken ook de nodige verschillen zitten. En dat is niet alleen in het rente percentage dat je ontvangt. Lees de reviews voor elke spaarbank van TEBNV voor het openen van een spaarrekening. Hier vind je alle spaarrekeningen op een rij. De reviews gaan in op bijvoorbeeld de voorwaarden die spaarbanken hanteren en je vindt er ervaringen van klanten. Kiezen voor de beste spaarrekening die ook over 5 jaar nog de beste keuze is wordt zo een stuk eenvoudiger.
  • Benieuwd naar de mogelijkheden die Bitvavo je geeft bij het kopen van crypto valuta? Lees deze review voor de Bitvavo online crypto exchange. De crypto exchange van Bitvavo is namelijk ook te gebruiken als crypt wallet voor enkele populaire cryptovaluta. Het aantal cryptocoins is zeer uitgebreid en de prijzen zijn goed, waardoor Bitvavo zeer populair is geworden.
  • Al eens gehoord van Trustly? Dit is een payment provider waarmee u betalingen kunt accepteren en uitbetalingen doen. Zo wordt Trustly bijvoorbeeld gebruikt door online brokers en casino's voor het faciliteren van veilige betalingen en opnames. Met Trustly zijn gegevens van klanten te controleren, zonder dat de betreffende partij directe toegang heeft tot persoonlijke gegevens.
Terug naar Financiële producten