Hoe heb jij jouw pensioen geregeld?

Het Nederlands pensioensysteem is opgebouwd aan de hand van 4 verschillende pijlers. Op basis van deze pijlers kan er onderscheid gemaakt worden binnen het pensioenstelsel. Daarnaast kan het pensioen op verschillende manieren geregeld worden. Indien je werkzaam bent voor een werkgever, wordt dit veelal in de arbeidsovereenkomst opgenomen. In veel gevallen betaalt jouw werkgever dan maandelijks of op jaarbasis een bepaald bedrag dat als het ware in jouw pensioen terecht komt. Op deze manier creëer je dan een soort 'spaarpotje' voor later. Dit spaarpotje dien je zelf ook aan te vullen. Er zijn diverse organisaties die hiervoor garant staan.
Indien je ondernemer bent, ben je dus zelfstandig en heb je geen werkgever die jouw pensioen kan regelen. In dit geval dien je zelf jouw eigen pensioen te regelen. Ook voor ondernemers zijn er diverse manieren die garant staan voor een pensioen voor later.

Kun jij niet langer wachten?

Vind jij het lang genoeg geweest? En wil je graag eerder met pensioen? Dan kun je in Nederland gebruik maken van een aantal verschillende mogelijkheden. Eén van de manieren is om tijdens jouw werkjaren meer geld opzij te zetten. Het geld dat je gedurende een eerder stadium opzij zet, kun je vervolgens gebruiken om de periode tot aan je pensioen, te kunnen overbruggen.

Terug naar Financiële producten