Belastingplanning: Hoe je belastingen kunt minimaliseren en optimaliseren 16-06-2023 Belastingplanning is een essentieel onderdeel van je financiële strategie. Door effectieve belastingplanningstechnieken toe te passen, kun je je belastingdruk verminderen en je financiële situatie verbeteren. In dit artikel bespreken we[...] Hoe kies je de juiste financieel adviseur? 12-05-2023 Het kiezen van een financieel adviseur is een belangrijke beslissing die een grote impact kan hebben op je financiële toekomst. Een goede financieel adviseur kan je helpen bij het opstellen van een solide financieel plan, het nemen van welov[...]
Hypotheek 09-09-2019 Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven minimaal één keer te maken met een hypotheek. Een hypotheek kan gezien worden als een lening die aangevraagd kan worden om vervolgens bijvoorbeeld een huis te kunnen kopen omdat je het geld zelf[...] Pensioen 03-09-2019 Nadat je jarenlang hard gewerkt hebt, zul je om en nabij je 65e levensjaar dan eindelijk met pensioen kunnen. Om ervoor te zorgen dat je dan ook écht kunt gaan genieten dien je tijdens de jaren daarvoor wel het een en ander te regelen. Het[...] Beleggen 03-05-2019 Een belegging kan gezien worden als een investering. Bij een dergelijke investering zal er geld op lange of korte termijn worden vastgelegd met het uiteindelijke doel om financiële voordelen te kunnen realiseren. Beleggingen worden gekenmerk[...] Betalen en sparen 22-03-2019 Naarmate je ouder wordt zul je steeds vaker geconfronteerd worden met betalen en sparen. Zodra je ouder wordt krijg je namelijk steeds vaker te maken met bepaalde zaken die betaald moeten worden. Zodra je ouder wordt zullen deze bedragen ook stee[...]
Zonnepanelen

Financiële producten – alle soorten en maten!

Financiële producten zijn er in allerlei soorten en maten. Iedereen krijgt in zijn leven namelijk wel eens te maken met een vorm van een financieel product.Iedere vorm van financieel product kan gekenmerkt worden door zijn eigen specificaties en risicofactoren. De financiële producten die op onze website onder de aandacht worden gebracht zijn:

  • Beleggen
    Met beleggen is het mogelijk om met jouw bestaande geld, meer geld te maken.
  • Betalen en sparen
    Iedereen beschikt over zijn eigen spaarrekening. Hierop spaar je geld wat je vervolgens kunt gebruiken om dingen mee te betalen.
  • Hypotheek
    Als je van plan bent om een huis te kopen, zul je hier vrijwel altijd geld voor moeten lenen. In dit geval zul je een hypotheek af moeten sluiten.
  • Lenen
    Indien je extra geld nodig hebt, kun je deze bij een externe instelling lenen.
  • Pensioen
    Dit is het geld waar je gebruik van kunt maken zodra je gestopt bent met werken.
  • Verzekeren
    Hiermee kun je jezelf verzekeren tegen bepaalde risico's.

Bovenstaande financiële producten zullen afzonderlijk, en bovendien uitgebreider behandeld worden op onze website. Dit omdat de reeds genoemde producten de nodige complexiteit met zich mee brengen. Iedere categorie is zodoende voorzien van zijn eigen webpagina waarin ieder financiële product uitgebreid behandeld zal worden.

Vergelijk financiële producten met elkaar

Online zijn er tal van verschillende websites die het mogelijk maken om de verschillende financiële producten met elkaar te vergelijken. Hier heb je in één overzicht alle financiële producten met informatie over de bijkomende risico's, de kosten en het mogelijke rendement.