Kies voor de juiste verzekering

Inmiddels zijn er tal van verschillende aanbieders van verzekeringen. Ook zijn er tal van verschillende zaken waarvoor je je kunt verzekeren. Hoe meer je jezelf verzekert, hoe hoger het bedrag dat je maandelijks dient te betalen. Je dient jezelf hier echter af te vragen in hoeverre je verzekert dient te zijn. Het is namelijk zonde om te betalen voor verzekeringen waar je nauwelijks tot niet mee in aanraking komt. Kijk hierbij ook naar je werk, hobby's en andere interesses.

Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om jouw eigen risico bij te stellen. Het eigen risico kan gezien worden als het bedrag dat je zelf dient in te brengen bij mogelijke schade of iets dergelijks. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger het bedrag dat je vervolgens zelf dient te betalen. Het voordeel van het hogere eigen risico is dat de premie die je maandelijks dient te betalen, lager is. Door een adviseur te raadplegen kun je ervoor zorgen dat je een verzekering vindt die perfect aansluit op jouw situatie.

Soorten verzekeringen

De Nederlandse wet maakt een onderverdeling van twee verschillende soorten, namelijk de schadeverzekeringen en sommenverzekeringen. Beide worden hieronder nader toegelicht:

  • Schadeverzekeringen
    Een schadeverzekering is een verzekering die het doel heeft om het vermogen van de verzekeringnemer te beschermen. Dit vermogen kan bijvoorbeeld worden aangetast door een schade waarvoor een ander wettelijk aansprakelijk gesteld kan worden. Binnen schadeverzekering kan er onder andere onderscheid worden gemaakt in bijvoorbeeld: autoverzekeringen, inboedelverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen.
  • Sommenverzekering
    Een sommenverzekering werkt totaal anders. Hierbij wordt namelijk een vooraf afgesproken bedrag uitgekeerd indien een dergelijk ongeval plaatsvindt. Een sommenverzekering wordt afgesloten met betrekking tot het leven of de gezondheid van een persoon. Een sommenverzekering kan zodoende vrijwel altijd gezien worden als levensverzekering.

Tips voor verzekeringen afsluiten

  • Het portaal voor uitleg over alle soorten verzekeringen die u kunt afsluiten is Allesoververzekeringen.info. Van inboedelverzekering tot zorgverzekering, hier vindt u antwoord op uw vragen.
  • Het vergelijk portaal voor het vinden van een passende zorgverzekering is Webzorg. Hier vindt u naast informatie over zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen ook een handige vergelijker. Hiermee kunt u op basis van uw voorkeuren de best passende zorgverzekering kiezen en direct afsluiten.

Meer weten over verzekeringen? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar Financiële producten
Gerelateerde artikelen
Zonnepanelen